maanantai 29. heinäkuuta 2019

28.7. Rakentelupäivä ja avajaiset

Huomaa, että olemme saapuneet leirille. Aamupalaksi oli pullaleipää nutellalla ja strösseleillä, myös jogurttia ja vlata eli paikallista vanukasta oli tarjolla. Rakentelu pääsi alkamaan heti aamusta, kun kaikki riu'ut oli kannettu jo edellisenä päivänä. Ruokakatos ja keittiö olivat onneksi telttamuodossa, joten voitiin laittaa kaikki energia porttiin ja muihin pieniin rakennelmiin. Tiskilinjasto ja roskateline saatiin lounaan lomassa (caribian pata) valmiiksi. Aita, joka toimii samalla kuivaustelineenä tuli myös tehtyä. Ahkerasta rakentelusta huolimatta portin loppuun tekeminen jäi seuraavaan päivään. Mutta hieno siitä tulee!



Leirialueen yllä lentelee lentokoneita minuutin välein. Vilkas näyttää viereinen lentokenttä olevan. Myös lohikäärme lentelee vieressämme koko ajan. Walesilaiset toivat sen mukanaan tänne Hollantiin. Se on punainen ja hyvin kiltti ja hiljainen. Rakentelun lomassa osa porukasta menivät pelaamaan avajaispelejä, jossa englanninkielen ymmärtäminen oli osalle yllättävän vaikeaa. Pelissä kierreltiin leirialuetta ympäri postaten instaan kuvia ja keräillen nimiä. Silloin saatiin muutama sadepisara muutoin kuumaan päivään.



Päivällisen jälkeen aloimme valmistautua avajaisiin. Viralliset päälle, myös se kaikkien rakastama väiski, ja vähän vihreää mukaan. Osa staabilaisista lakkasi myös kyntensä väreihin sopivaksi. Herätimme huomiota matkalla avajaisiin huutamalla äänemme käheiksi. Kyllä meistä ääntä lähtee ja sitä riittää. Oranssi alaleiri saapui avajaisiin dinosauruksen saattelemana. Tyrannosaurus ehkäpä Rex nimeltään taisi olla vilkas tapaus, sillä joku piti siitä koko ajan kiinni. Olisikohan muuten karanut? Avajaisissa esiteltiin alaleirit ja niiden maskotit, laulettiin leirilaulu ja päätettiin avajaiset "veivaa veivaa":n englanninkieliseen versioon. Istuminen maassa oli aika puuduttavaa, Riku ja Pete hoksasivat viettää osan ajasta vessassa. Ilta kun pimeni loistimme hyvin, kiitos vihreiden valojen ja led-ilmapallojen. Ehdimme kuitenkin matkalla leiriin nähdä vilauksen vaaleanpunaisesta yksisarvisesta.  Hän ei ainakaan ollut ujo tapaus.


Avajaisten aikaan Juha oli laitellut meille valoja porttiin ja myrskärit ruokailukatokseen. Myös kaakao odotti juojiaan kuumana valmiina. Kahdeksas raukeepäivä menossa ja vielä meno jatkuu. Hieman jo hilpeissä tunnelmissa, väsymyksellähän ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

-Hale & Maria


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti